Zorg voor de overledene

Wat voor zorg bieden wij voor de overledene?

De laatste verzorging van een overledene

Het verzorgen van een overledene is een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Het kan een zware taak zijn, maar het kan ook helpen bij het creëren van een intiem en persoonlijk afscheid. Na het overlijden zal de uitvaartverzorger eerst met u overleggen wie het lichaam van de overledene gaat verzorgen. Het kan zijn dat u dit als familie wilt doen. Indien u daarbij assistentie wenst van een van onze medewerkers, dan zorgen wij daarvoor. 

Wanneer iemand in het ziekenhuis of een zorginstelling overlijdt zijn daar ook medewerkers die kunnen helpen bij de verzorging, dit overleggen we met u in het eerste telefonische contact, wanneer u een overlijden bij ons meldt. Wanneer u liever wilt dat de verzorging door ons wordt gedaan, dan kan dat meestal thuis of in de zorginstelling, of wij nemen de kleding voor de overledene mee en brengen het lichaam met een brancard naar een uitvaartcentrum, waar we de overledene zullen verzorgen, aankleden en opbaren.

Process van afscheid

Bij het verzorgen van een overledene zijn er verschillende stappen die genomen moeten worden. Het begint met het wassen van het lichaam en het aankleden in gepaste kleding. Dit kan bijvoorbeeld de favoriete outfit van de overledene zijn, of een speciaal gekozen kledingstuk.

Daarnaast kan het verzorgen van het haar, de nagels en het gezicht ook deel uitmaken van het proces. Het kan zelfs mogelijk zijn om make-up aan te brengen om de overledene er op hun best uit te laten zien.

Wij vinden het belangrijk om hierbij de wensen van de overledene en de nabestaanden in acht te nemen. Sommigen vinden het belangrijk om hun overleden geliefde er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan een meer verzorgde uitstraling.

Hoewel het verzorgen van een overledene niet voor iedereen de juiste keuze is, kan het wel helpen bij het rouwproces. Door te zorgen voor de overledene kan er afscheid genomen worden op een intieme en persoonlijke manier.

Rouwarrangementen
Lees meer
Zorg voor de overledene
Lees meer
Na de uitvaart
Lees meer
Opbaring
Lees meer
Begraven of Cremeren
Lees meer
Uitvaartkisten
Lees meer
Rouwvervoer
Lees meer
Rouwdrukwerk
Lees meer
Previous
Next