Uitvaartverzorging Apeldoorn

Hakkenberg Uitvaartverzorging
  • Crematie Apeldoorn
  • Begrafenis Apeldoorn


Hakkenberg uitvaartverzorging is zeer bekend met de mooiste plekken in Apeldoorn en kan u daardoor informeren over geschikte locaties die mede zorgen voor een uitvaart passend bij uw persoonlijke wensen.  Daarnaast zal door onze ervaren medewerkers gezorgd worden voor de planning van de uitvaart, vervoer, drukwerk, bloemarrangementen, zorg voor de overledene en ook administratieve zaken.

Overlijden melden

Wanneer er iemand is overleden en u wilt ons vragen de uitvaart met u te verzorgen, dan mag u ons bellen op 06-12914587. Op dit nummer kunt u altijd iemand bereiken. Heeft u een algemene vraag, dan zijn wij op werkdagen bereikbaar op 038-4441701 of stuur een e-mail naar info@hakkenberg.nl.

Uitvaart in Apeldoorn

Iedereen die woonachtig of geboren is in Apeldoorn en omstreken weet hoe bosrijk en groen de omgeving is. Er zijn tal van prachtige begraafplaatsen en crematoria te vinden in deze regio.

Wanneer uw naaste is overleden, komt u terecht in een zeer emotionele en hectische periode. De mensen van Hakkenberg Uitvaartverzorging Apeldoorn staan u bij in deze moeilijke periode en nemen uw zorgen uit handen. U kunt onze uitvaartverzorgers 24 uur per dag bellen op 06 – 12914587. Johann Peter en Elzabeth Hakkenberg zijn beiden geboren en opgegroeid in Apeldoorn en bekend met verschillende uitvaartcentra en andere belangrijke locaties in Apeldoorn en omgeving.

Voorafgaand aan de begrafenis of crematie vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen u en één van de uitvaartverzorgers van Hakkenberg Uitvaartverzorging Apeldoorn. In dit gesprek worden de belangrijkste zaken besproken, zoals de keuze tussen begraven of cremeren, de datum en tijd van de uitvaart en bijvoorbeeld de rouwkaart. Als één van de eerste zaken wordt de opbaring van de overledene verzorgd. Vervolgens bespreken we – indien gewenst in de dagen daarna – stap voor stap de dag van de uitvaart en vullen we deze in.

Hakkenberg Uitvaartverzorging Apeldoorn verzorgt uitvaarten op veel verschillende locaties in en rondom Apeldoorn.

Gemeentelijke begraafplaatsen in gemeente Apeldoorn en omstreken

Begraafplaats Soerenseweg, Apeldoorn – Ligt dichtbij het centrum van Apeldoorn. De stijl van de begraafplaats is een mengelmoes van de romantische landschapsstijl en de zakelijke stijl. De begraafplaats is een rijksmonument van gemeentelijke aard. De rustplaats straalt volledige rust uit en is omgeven door verschillende bloemen- en plantensoorten.

Begraafplaats Heidehof, Ugchelen – Dit is de grootste gemeentelijke begraafplaats in de regio Apeldoorn. Heidehof ligt in Ugchelen ten zuidwesten van Apeldoorn. Op Heidehof zijn aparte afdelingen aanwezig: een afdeling voor kindergraven, een Rooms Katholieke afdeling en een Islamitische afdeling. Omdat op het terrein ook een crematorium is gevestigd, biedt Heidehof mogelijkheden voor de asbestemming in de vorm van urnenkelders, een gedenkplaats en strooivelden.

Begraafplaats Beekbergen, Beekbergen – Aan de rand van Beekbergen ligt de bosrijke begraafplaats Beekbergen. Deze begraafplaats is de oudste gemeentelijke rustplaats: hij dateert uit 1829. Er is een kleine aula waar uitvaartplechtigheden gehouden kunnen worden voor ca. 25 personen.

Particuliere begraafplaatsen in gemeente aprldoorn en omstreken

R.K. Begraafplaats Arnhemseweg, Apeldoorn – Dit is de oudste R.K. begraafplaats in Apeldoorn (sinds 1872). Die ouderdom komt onder andere terug in de indrukwekkende treurbeuk bij de ingang: een sieraad voor de omgeving. Ook zijn er nog veel oude graven aanwezig op deze begraafplaats. De begraafplaats aan de Arnhemseweg doet aan als een park door de opdeling in hofjes en de gevarieerde begroeiing.

R.K. Begraafplaats Oude Beekbergerweg, Apeldoorn – Deze begraafplaats bestaat sinds 1924. Voor 2005 was deze verbonden aan de Fabianus- en Sebastianuskerk. In 2013 en 2014 is deze begraafplaats uitgebreid en helemaal gerenoveerd. Er wordt op een bijzondere manier aandacht geschonken aan gevoelens van nabestaanden met het monument voor overleden kinderen, gemaakt door een Zimbabwaanse kunstenaar. Urnen kunnen geplaatst worden op de heuvel van het nieuwe gedeelte. As kan worden uitgestrooid op het nabijgelegen strooiveld met zijn bijzondere gedenkzuil. Hier kan ook een gedenkbordje geplaatst worden.

R.K. Begraafplaats Haagwinde, Apeldoorn – Dit is de jongste R.K. begraafplaats in Apeldoorn (1939). Het is een kleinschalige begraafplaats middenin de wijk Zevenhuizen. Bij binnenkomst is meteen een beeldengroep te zien die in zijn expressie de gevoelens van de nabestaanden toont. De graven zijn gemakkelijk bereikbaar door de brede paden. Naast begraven, kent deze begraafplaats ook de mogelijkheid tot bijzetting in de urnenmuur of verstrooiing.

Natuurbegraafplaats Westerwolde, Hoog Soeren – Dit was de eerste natuurbegraafplaats van Nederland. De begraafplaats is gelegen op landgoed Westerwolde. Jaarlijks vinden er zo’n vijftig begrafenissen plaats. Graven zijn alleen te koop voor een periode van 99 jaar. Anno 2014 liggen er ongeveer 2200 mensen begraven op deze natuurbegraafplaats.

Naast de genoemde particuliere begraafplaatsen kent Apeldoorn en omgeving nog een aantal particuliere begraafplaatsen: Joodse Begraafplaats (Apeldoorn), Ereveld Loenen (Loenen) en Het Heidepark (Klarenbeek).

Crematoria in gemeente Apeldoorn en omstreken

Crematorium Heidehof, Ugchelen – Dit crematorium ligt ten zuidwesten van Apeldoorn. Heidehof biedt mogelijkheden voor asbestemming. Dit kan in de vorm van uitstrooiing op een gedenkplaats, op één van de strooivelden of het bijzetten van een urn in de urnenkelders. Heidehof is gelegen in een rustige en natuurlijke omgeving. Het vernieuwde crematorium heeft een ruime en sfeervolle aula. Daarnaast is er een ontvangstruimte voor de condoleance en er is een speciale familieruimte. De condoleanceruimte kan worden opgedeeld in twee aparte ruimtes.

Crematorium Dieren – Dit crematorium is groen gelegen tussen prachtige bomen aan de rand van de Veluwe. Urnen en monumenten worden tussen de bomen verspreid. Het uiterlijk van dit crematorium komt dicht in de buurt van de ongerepte natuur. Dat komt met name door de kronkelende bospaden en het vele groen. Crematorium Dieren is ontstaan in 1954 en was daarmee het eerste crematorium in het oosten van Nederland.

Crematorium De Omarming, Zutphen – De Omarming in Zutphen heeft een aula en een familiekamer. Als u gebruik wilt maken van beeld of geluid tijdens de uitvaart dan kan dat. Er staat ook een vleugel in de aula waar live op gespeeld kan worden. Van elke plechtigheid wordt een DVD opgenomen die ter herinnering mee naar huis genomen kan worden. Bij crematorium De Omarming zijn verschillende mogelijkheden voor asbestemming. Het wordt gerund door een echtpaar.

Crematorium Steenbrugge, Diepenveen – Bij Steenbrugge zijn alle uitvaartdiensten mogelijk: opbaring, begrafenis, crematie en asbestemming. U voelt zich hier snel op uw gemak door de welkome uitstraling die prettig aandoet. In 2013 heeft dit crematorium een nieuw uiterlijk gekregen. Het uitvaartcentrum heeft twee restaurants, een familiekamer, een grote en een kleine aula. Er zijn technische mogelijkheden en hulpmiddelen aanwezig waarmee u geluid en beeld kunt toevoegen aan de uitvaart.

Crematorium Kranenburg, Zwolle – Landgoed Kranenburg is in 1933 in gebruik genomen als begraafplaats. Sinds 1984 is daar een crematorium bij gekomen. Dit crematorium ligt naast het uitvaartcentrum en de begraafplaats, middenin een groene, beboste omgeving. Kranenburg heeft een moderne en rustgevende uitstraling. Het geniet nationale bekendheid vanwege de natuurlijke ligging, de landschappelijke aanleg en de rustieke sfeer.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Vraag vrijblijvend informatie aan