Uitvaartverzorging Zwolle

Hakkenberg Uitvaartverzorging
  • Crematie Zwolle
  • Begrafenis Zwolle


Wanneer u zoekt naar een uitvaartverzorger / begrafenisonderneming in Zwolle heeft u veel keuze; van grote uitvaartverzekeraars tot kleine zelfstandig ondernemers, alles is in Zwolle voor handen. Wanneer u op zoek bent naar een uitvaartonderneming die flexibel is, waar u ook terecht kan als u alleen een kist of rouwvervoer wilt afnemen, dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij leveren voor elke familie maatwerk; wij nemen u alleen datgene uit handen wat u wenst, ook als u veel dingen zelf wilt regelen. Belt u ons gerust voor informatie over de mogelijkheden.

Wanneer u ons nodig heeft mag u ten allen tijde bellen op 06-12914587. Voor minder dringende vragen wij u op werkdagen te bellen op nummer 038-4441701 of er kan een e-mail gestuurd worden naar info@hakkenberg.nl

 

Overlijden melden

Wanneer er iemand is overleden en u wilt ons vragen de uitvaart met u te verzorgen, dan mag u ons bellen op 06-12914587. Op dit nummer kunt u altijd iemand bereiken. Heeft u een algemene vraag, dan zijn wij op werkdagen bereikbaar op 038-4441701 of stuur een e-mail naar info@hakkenberg.nl.

Uitvaart in Zwolle

Zwolle staat bekend als de groenste gemeente van Nederland. In de mogelijkheden voor begraven en cremeren zien we dat terug: er zijn veel mooie plekken om te gedenken of een laatste rustplaats te kiezen.

GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN​

Begraafplaats Meppelerstraatweg bestaat sinds 1826 en is de oudste gemeentelijke begraafplaats in Zwolle. De gemeente kocht de begraafplaats in 1823 en liet deze ophogen om mensen boven de grondwaterspiegel te kunnen begraven. Er worden sinds 1954 geen nieuwe begraafplaatsen meer uitgegeven op deze begraafplaats. Bijzettingen in familiegraven vinden nog wel plaats, mits er nog plaats is in het graf. De aula van de begraafplaats is niet meer in gebruik. De begraafplaats beschikt over twee gebouwen. Het voormalige lijkenhuis is tegenwoordig het onderkomen voor de mensen die het onderhoud uitvoeren. Daarnaast staat er nog een dienstwoning die rond 1900 is gebouwd. De woning wordt af en toe verhuurt om verpaupering en leegstand te voorkomen. Net als op begraafplaats Kranenburg is er ook op deze begraafplaats veel aandacht besteed aan de flora en fauna. U vindt er onder andere de winterakoniet, het lenteklokje, de helbloem en de treurwillig.

Begraafplaats Voorst werd in 1933 aangelegd door tuinarchitect Poortman, in de vorm van een pauwenstaart. De aanleg gebeurde in opdracht van de toenmalige gemeente Zwollerkerspel. Met de gemeentelijke herindeling in 1967 ging de begraafplaats Voorst over naar Zwolle. Op de begraafplaats worden voornamelijk bewoners van Westenholte begraven. Er zijn een viertal oorlogsgraven aanwezig waarin Engelse luchtmachtmilitairen zijn begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergekomen in de gemeente Zwollerkerspel. Diensten kunnen er niet worden gehouden, het beschikt alleen over een kleine wachtruimte. Wel heeft deze begraafplaats de mogelijkheid een klok te laten luiden.

Begraafplaats Windesheim kwam onder de verantwoordelijkheid van Gemeente Zwolle doordat in 1917 de toenmalige gemeente Zwollerkerspel de begraafplaats Windesheim overnam van de Nederlandse Hervormde kerk. Er worden voornamelijk overledenen uit het dorp Windesheim begraven. Op het oude gedeelte van de begraafplaats kan alleen worden bijgezet als er nog plaats is in het graf. Er worden nog wel nieuwe graven uitgegeven en er is een afzonderlijk deel voor urnengraven. Er is op deze begraafplaats geen aula, slechts een overkapping om te schuilen.

Particuliere begraafplaatsen

Begraafplaats Het Heilige Kruis is gelegen aan de Buitengasthuisstraat. In 1377 werd de eerste overledene hier begraven. De naam stamt af van het gasthuis Ten Hilligen Cruce, waar melaatsen veilig, ver van het centrum werden verpleegd. De mensen die overleden werden op deze begraafplaats begraven. Op de begraafplaats stond het gasthuis en een kapel. Door een storm op 8 december 1703 raakte de gebouwen ernstig beschadigd en zijn afgebroken. Hoewel de eerste begrafenis plaats vond in 1377 dateren de grafstenen die er nu nog staan uit de 19e en 20e eeuw. In 1960 heeft de gemeente Zwolle de begraafplaats gesloten verklaard.

Begraafplaats Bergklooster is gelegen op een oude rivierduin van de Overijsselse Vecht, helemaal omsloten door een prachtige bomenrij. De begraafplaats was oorspronkelijk onderdeel van het klooster dat in de 14e eeuw op de Sint Agnietenberg werd gebouwd. Hier werden naast de kloosterlingen ook andere Zwollenaren begraven. Toen het klooster werd afgebroken werd de Vereniging Begraafplaats Bergklooster opgericht, deze zorgt nog steeds voor het beheer van begraafplaats Bergklooster. Bij de uitgang van de begraafplaats staat een monument ter nagedachtenis aan Zwollenaar Thomas a Kempis. In het monument staan de vier evangelisten afgebeeld. Aanvankelijk lag Thomas a Kempis ook op deze begraafplaats begraven. Maar hij is tegenwoordig begraven in de basiliek van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopening, in het centrum van Zwolle. Sinds 2012 is er ook een tweede deel in gebruik genomen, genaamd Nieuw Bergklooster, ontworpen door Harry Pierik. Op Bergklooster worden particuliere graven uitgegeven. Er zijn ook keldergraven beschikbaar en er is een uitgebreid aanbod voor asbestemming. Voor meer informatie: bergklooster.nl.

Joodse Begraafplaats oorspronkelijk gelegen aan de Luurderschans in Zwolle, daterend uit 1722. Door geldgebrek werd de begraafplaats in 1980 verkocht aan de gemeente Zwolle. Deze had andere plannen met de grond en liet de graven allemaal ruimen. De menselijke resten werden herbegraven aan de Kuyerhuislaan. De begraafplaats aan de Kuyerhuislaan is eigendom van de Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK).

RK Begraafplaats Bisschop Willebrordlaan is het R.K. Kerkhof van Zwolle, ontstaan in 1841 toen baron van Lamsweerde de grond schonk aan twee parochiën uit Zwolle. De kerkgangers van de twee parochiën werden vanaf de kansel verzocht om giften te geven voor de bouw van een kapel op de begraafplaats. Die is er ook gekomen. Naast de kapel zijn er meer kenmerkende onderdelen. Zo staat er in het midden van het hoofdpad een gietijzeren beeld dat in 1853 in Parijs gegoten werd. Bij de ingang van de kapel bevindt zich, onder de betegeling, een priesterkelder. Hierin werden kerkelijke en burgerlijke hoogwaardigheidsbekleders bijgezet. De begraafplaats bestaat uit een oud deel en een nieuw deel. Het nieuwe deel werd in 1924 in gebruik genomen. Het R.K. Kerkhof Zwolle is sinds 1998 een Rijksmonument. 

Crematoria in Gemeente Zwolle en omstreken

Crematorium Kranenburg te Zwolle, gelegen naast Uitvaartcentrum Kranenburg en Begraafplaats Kranenburg, is het enige Zwolse crematorium. Het werd eind 1984 in gebruik genomen. Het sfeervolle complex heeft een moderne en rustgevende uitstraling en ligt centraal in de prachtig beboste omgeving op het voormalige landgoed ‘Kranenburg’ in Zwolle. Dit landgoed is sinds 1933 in gebruik als begraafplaats. Door de landschappelijke aanleg, de natuurlijke en mooie ligging en de rustieke sfeer geniet Kranenburg landelijke bekendheid.

Crematorium Heidehof, gelegen naast Begraafplaats Heidehof in Ugchelen. Het crematorium ligt in een bosrijke omgeving met een mooie aanrijdroute vanuit de Veluwe. Het crematorium beschikt over een ruime aula en er is een familiekamer voor de naaste familie. Er is een ontvangstruimte en een ruime voor de condoleance. Deze ruimte kan omgebouwd worden naar twee kleinere ruimtes.

Crematorium Reestborgh ligt aan de noordkant van Meppel. Het crematorium beschikt over een uitvaartcentrum dat door de hoge ramen en warme kleuren prettig aandoet. Er is een mogelijkheid om catering te verzorgen. Technische middelen als een beamer en een muziekinstallatie zijn aanwezig. U kunt desgewenst gebruik maken van de uitgebreide muziekcollectie van het uitvaartcentrum. Verzorgen van de overledene door de familie is mogelijk. Ook kan er in overleg ritueel bewassen worden. Maar daar zijn een speciale voorzieningen voor aanwezig.

Crematorium Steenbrugge, in een landelijke omgeving gelegen te Diepenveen, vlakbij Deventer. Het crematorium heeft in 2013 een restyling ondergaan. Er is een grote en een kleine aula en er zijn twee restaurants aanwezig. Alle technische hulpmiddelen voor het gebruik van beeld en muziek tijdens de uitvaart zijn voorhanden. De verzorging van de overledene kan eventueel samen met een verzorgingsteam gedaan worden. De verzorgingsruimtes zijn geschikt voor rituele bewassing. Het crematorium beschikt over een familiekamer waar in besloten kring afscheid genomen kan worden van de overledene. Er zijn verschillende mogelijkheden voor asbestemming. Zo is het mogelijk om bij te zetten in een urnentuin of –muur of verstrooiing op het verstrooiveld.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Vraag vrijblijvend informatie aan