Uitvaart regelen

Wat u moet doen bij overlijden

Wat u moet doen bij een overlijden

In geval van een overlijden is het belangrijk dat u enkele zaken direct in gang zet. We zetten deze eerste stappen voor u op een rij.

1. Neem bij thuis overlijden direct contact op met de (huis)arts. In een ziekenhuis of zorginstelling wordt dit vaak voor u door het verzorgend personeel gedaan.

2. Bel Hakkenberg Uitvaartzorg: 06 129 145 87

3. Informeer de naaste omgeving, zoals familieleden en vrienden van de overledene. Ook anderen, zoals bijvoorbeeld een werkgever of vertegenwoordiger van een kerk, stellen een melding erg op prijs.

4. Verzamel officiële papieren zoals ID-bewijs en een trouwboekje. En is er een polis van een uitvaartverzekering? Leg die ook alvast klaar.

Vindt u het moeilijk om deze zaken – en dan met name het informeren van familieleden en vrienden – zelf te doen, vraag dan gerust iemand die dichtbij u staat. Dat is helemaal niet vreemd. Natuurlijk kunnen wij u hierin ook een helpende hand bieden.

Voorafgaand aan een uitvaart

Er zijn steeds meer mensen die alles al goed geregeld willen hebben voorafgaand aan een uitvaart; dat kan gelden in het geval van ziekte of ouderdom, maar ook mensen die midden in het leven staan kunnen nadenken over wat hun wensen zijn voor een uitvaart. Wij weten uit ervaring dat het voor nabestaanden heel prettig is dit te weten en het als houvast te gebruiken bij het regelen van een begrafenis of crematie.

 

Begraven

Als u kiest voor begraven kunt u nadenken over waar u begraven wilt worden. Mogelijk heeft u zelfs voorkeur voor een plek op een bepaalde begraafplaats, is er een familiegraf of er kan al een eigen graf worden aangekocht in een bepaalde gemeente. Of wellicht kiest u voor een natuurbegraafplaats, dan is het goed alvast te informeren naar de voorwaarden.

 

Cremeren

Wanneer u kiest voor crematie, zijn er diverse locaties waar de crematie (en de plechtigheid voorafgaand aan de crematie) kan plaatsvinden. Ook kunt u nadenken over de uiteindelijke asbestemming; mag de as worden bewaard, bijgezet in een urnennis of ergens worden uitgestrooid? Wanneer de as mag worden bewaard kunt u zich oriënteren op het soort urn dat bij u past.

 

Leg uw wensen vast

Hakkenberg heeft een speciaal boekje voor uitvaartwensen samengesteld.U kunt deze kosteloos opvragen. Vraag hier een uitvaartwensenboekje op. Wij adviseren u na het invullen van het boekje in ieder geval aan een of meerdere personen te laten weten dat u het heeft ingevuld en waar u het bewaart, zodat het na uw overlijden door de juiste persoon kan worden opgezocht.

Lees ook de mogelijkheden bij een uitvaart

Gratis wensenboekje bij u thuisbezorgd!

Een uitvaart invullen naar uw wensen is geen gemakkelijke opgave. Bij het oriënteren naar de mogelijkheden komt er van alles op u af. Om alles overzichtelijk te houden bieden wij u dit gratis boekje aan waarin u uw voorkeuren voor een persoonlijke uitvaart kunt bijhouden.

Vul uw naam en e-mailadres in en we sturen u vrijblijvend dit handige wensenboekje toe. Een praktische uitkomst wanneer er zoveel op u afkomt.