Uitvaartverzorging Hattem

Hakkenberg Uitvaartverzorging
  • Crematie Hattem
  • Begrafenis Hattem


Waar Hattem en omliggende dorpskernen, zoals Hattemerbroek, om bekend staat zijn vooral de kerken, torens, de prachtige uiterwaarden en bijbehorende, mooie natuurgebieden. Hakkenberg uitvaartverzorging zal u in de dagen na een overlijden zo goed mogelijk van dienst zijn en met u nadenken over een geschikte locatie in uw eigen stad Hattem. Er zijn veel mogelijkheden en wij helpen u graag om een uitvaart tot in de puntjes te organiseren, volledig aangepast aan uw wensen. Hierbij kan gedacht worden aan het in acht nemen van vastgelegde laatste wensen, zorg voor de overledene, rouwvervoer, drukwerk, bloemarrangementen et cetera. Hakkenberg uitvaartverzorging zal uw zorgen wegnemen.

Overlijden melden

Wanneer er iemand is overleden en u wilt ons vragen de uitvaart met u te verzorgen, dan mag u ons bellen op 06-12914587. Op dit nummer kunt u altijd iemand bereiken. Heeft u een algemene vraag, dan zijn wij op werkdagen bereikbaar op 038-4441701 of stuur een e-mail naar info@hakkenberg.nl.

Uitvaart in Hattem

Hattem ligt in een bosrijke omgeving in de kop van Gelderland. De begraafplaatsen in deze regio kenmerken zich door een rijke, groene natuur.

Wij, de mensen van Hakkenberg Uitvaartverzorging, regelen een uitvaart in Hattem en omgeving. Uw eigen, vertrouwde regio. We zijn bekend in Hattem, hebben er door de jaren heen veel ervaring opgedaan en we hebben er zelfs een aantal jaren gewoond. Bij het verzorgen van een uitvaart nemen wij al uw wensen in acht om de uitvaart zo persoonlijk en waardevol mogelijk te maken. De medewerkers van Hakkenberg Uitvaartverzorging nemen de zorgen uit handen, zodat u rustig de tijd kunt nemen om weloverwogen beslissingen te maken. Het is mogelijk om direct samen met ons van Hakkenberg Uitvaartverzorging het budget voor de uitvaart in Hattem of omgeving vast te stellen.

Wij regelen alles tot in detail. Wij regelen een uitvaart die volledig aansluit op uw persoonlijke wensen. We bieden verschillende mogelijkheden bij een uitvaart. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zorg dragen voor de opbaring, het rouwvervoer en de rouwarrangementen. Dit geldt zowel voor begrafenissen als crematies. U kunt kiezen voor een thuisopbaring, maar ook voor een opbaring buitenshuis. Denk daarbij aan een opbaring in een lokaal uitvaartcentrum, een kerk, een bijgebouw of een dorpshuis. Bij vragen over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Hakkenberg Uitvaartverzorging Hattem. Ook op onze website (op de pagina ‘Uitvaart regelen’) kunt u meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden bij een uitvaart.

Uitvaartkisten zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. In onze bedrijfsruimte in Wapenveld hebben wij allerlei uitvaartkisten op voorraad. Als u wilt, mag u daar komen kijken. U kunt tevens bij ons terecht voor wensen buiten onze collectie. Alles is mogelijk.

Als u contact opneemt met Hakkenberg Uitvaartverzorging in Hattem, gaan we samen na of er sprake zal zijn van een begrafenis of een crematie. In veel gevallen heeft u deze keuze eerder met de overledene besproken of het is aan u en verdere nabestaanden om dit te beslissen. U kunt contact met ons opnemen om na te gaan wat de mogelijkheden in Hattem en omgeving zijn.

Gemeentelijke begraafplaatsen in gemeente hattem en omstreken

Begraafplaats Kerkhofdijk, Hattem – Deze gemeentelijke begraafplaats is ontstaan rond 1829 en heette voorheen ‘De Wiessenberg’. Particuliere graven worden dubbeldiep uitgegraven. Dit betekent dat hierin twee overledenen begraven kunnen worden. Nadat de eerste begrafenis heeft plaatsgevonden, kan op een later moment de tweede overledene worden bijgezet. De begraafplaats heeft ook algemene graven. Deze graven zijn en blijven eigendom van de gemeente. Ze worden gebruikt als de overledene zelf geen eigen graf heeft en als geen van de nabestaanden dit kan betalen voor de overledene. Op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk in Hattem is een speciaal grasveld aangelegd voor het uitstrooien van as.

Begraafplaats Kranenburg, Zwolle – Gelegen op het oude landgoed Kranenburg ligt de algemene begraafplaats van Zwolle. Door Louis Copijn is een bosrijke omgeving gecreëerd. Dit komt mede door het gebruik van bestaande paden en ellipsvormige padenstelsels. Aan deze padenstelsels liggen de graven. Een waterbron op de begraafplaats symboliseert de oorsprong van het leven. De begroeiing bestaat uit verschillende plantensoorten. Op Kranenburg vindt u onder andere de zakdoekjesboom, de steeneik en de honingboom. Er is ook een Islamitisch deel aanwezig op deze begraafplaats en recent is een deel van de begraafplaats ingericht als Chinese begraafplaats met een zeer bijzondere inrichting en sfeer. Deze zijn afgestemd op de wensen van Chinese nabestaanden.

Begraafplaats Meppelerstraatweg, Zwolle – Dit is de oudste begraafplaats in Zwolle en een aantal jaren was dit de enige gemeentelijke rustplaats in de stad. Al sinds 1954 worden er geen nieuwe graven meer uitgegeven. Bijzettingen in familiegraven zijn nog wel mogelijk indien er genoeg plek in het graf is. De aula op de begraafplaats is al langere tijd niet meer in gebruik. Het toenmalige mortuarium is tegenwoordig in gebruik genomen door de mensen die het onderhoud van de rustplaats verzorgen.

Begraafplaats Windesheim – Deze begraafplaats werd in 1917 toegevoegd aan de gemeentelijke begraafplaatsen van Zwolle. Helaas worden er sinds 1954 geen begraafplaatsen meer uitgegeven. Het is wel mogelijk om een familiebijzetting te doen. Er moet dan echter nog wel plaats in het graf aanwezig zijn. Deze begraafplaats heeft geen aula waar een dienst of mis gehouden kan worden. Er is wel een overkapping aanwezig om even te schuilen. De begraafplaats telt overwegend graven van inwoners van het dorpje Windesheim. Er is echter één uitzondering op deze regel: het Gemenebest oorlogsgraf van de Engelse piloot Donald James Stanley Turner. Hij sneuvelde in 1944 door Duitse schoten.

Begraafplaats Voorst, Zwolle – Sinds 1967 overgedragen aan de Zwolse gemeente. Op deze begraafplaats worden voornamelijk inwoners van Westerholte begraven. Er kunnen geen diensten worden gehouden op begraafplaats Voorst. Er is een wachtruimte aanwezig en er is een mogelijkheid om een klok te luiden.

Particuliere begraafplaatsen in gemeente hattem en omstreken

Begraafplaats Het Heilige Kruis, Zwolle – Deze begraafplaats is gelegen aan de Buitengasthuisstraat. De eerste overledene is hier begraven in 1377. De grafstenen die er nu nog staan, dateren echter uit de 19e en 20e eeuw. De naam stamt af van het gasthuis Ten Hiligen Cruce. Hier werden melaatsen veilig – ver van het centrum – verpleegd. Overledenen werden op de begraafplaats begraven. Het Heilige Kruis kende een gasthuis en een kapel, maar deze zijn door een storm op 8 december 1703 beschadigd. Daarna zijn ze afgebroken. In 1960 heeft de gemeente de begraafplaats gesloten verklaard.

Begraafplaats Bergklooster, Zwolle – Bergklooster is gelegen op een oude rivierduin van de Overijsselse Vecht. De begraafplaats is volledig omsloten door een prachtige bomenrij. Oorspronkelijke hoorde de begraafplaats bij het klooster dat in de 14e eeuw op de Sint Agnietenberg werd gebouwd. Naast kloosterlingen werden hier ook andere Zwollenaren begraven. Bij de uitgang van de begraafplaats staat een monument met de vier evangelisten ter nagedachtenis aan Zwollenaar Thomas a Kempis. Hoewel Thomas a Kempis aanvankelijk op Bergklooster begraven lag, ligt hij tegenwoordig begraven in de basiliek van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopening in het Zwolse centrum. Sinds 2012 kent de begraafplaats een tweede deel: Nieuw Bergklooster, ontworpen door Harry Pierik. Op Bergklooster worden particuliere graven uitgegeven. Ook zijn er keldergraven beschikbaar en er is een uitgebreid aanbod voor asbestemming. Voor meer informatie: www.bergklooster.nl.

Joodse Begraafplaats, Zwolle – Deze begraafplaats dateert uit 1722. Wegens geldgebrek is de Joodse begraafplaats in 1980 verkocht aan de gemeente Zwolle, die de graven liet ruimen. Ze kregen een nieuwe bestemming aan de Kuyerhuislaan, eigendom van het Nederlands-Israëlisch Kerkgenootschap (NIK).

R.K. Begraafplaats Bisschop Willebrordlaan, Zwolle – Dit is het Rooms-Katholieke kerkhof van Zwolle. Het is ontstaan in 1841 toen baron Van Lamsweerde de grond schonk aan twee parochiën uit Zwolle. De kapel op de begraafplaats is tot stand gekomen door giften van de kerkgangers van de twee parochiën. Deze begraafplaats kent – naast de kapel – meer kenmerkende onderdelen. In het midden van het hoofdpad staat bijvoorbeeld een gietijzeren beeld dat in 1853 in Parijs werd gegoten. Onder de betegeling bij de ingang van de kapel bevindt zich verder een priesterkelder. Hierin werden kerkelijke en burgerlijke hoogwaardigheidsbekleders bijgezet. De RK Begraafplaats Bisschop Willebrordlaan kent een oud en een nieuw deel. Het nieuwe deel is in gebruik sinds 1924. Het kerkhof is een Rijksmonument sinds 1998. Kijk voor de mogelijkheden en meer informatie op www.rkkerkhofzwolle.nl.

Crematoria in gemeente Hattem en omstreken

Crematorium Kranenburg, Zwolle – Dit crematorium is gelegen naast Uitvaartcentrum en Begraafplaats Kranenburg. Het is het enige Zwolse crematorium en werd eind 1984 in gebruik genomen. Het complex is sfeervol en heeft een rustgevende, moderne uitstraling. Crematorium Kranenburg ligt middenin de prachtige, beboste omgeving op voormalig landgoed Kranenburg. Sinds 1933 is dit landgoed in gebruik als begraafplaats. Kranenburg geniet landelijke bekendheid door de landschappelijke aanleg, de mooie, natuurlijke ligging en de rustieke sfeer.

Crematorium Heidehof, Ugchelen – Het crematorium is gelegen naast de begraafplaats van Ugchelen. Het kent een prachtige aanrijdroute vanuit de Veluwe en ligt in een zeer bosrijke omgeving. Familieleden van de overledene kunnen in dit crematorium terecht in een familiekamer. Daarnaast kent het een ruime aula en zijn er een ontvangstruimte en een ruimte voor de condoleance. De condoleanceruimte kan worden opgedeeld in twee kleine, afzonderlijke ruimtes.

Crematorium Reestborgh, Meppel – Reestborgh doet door haar hoge ramen en warme kleuren erg prettig aan. Dit crematorium kent de mogelijkheid tot het verzorgen van catering. Er zijn ook technische hulpmiddelen aanwezig, zoals een beamer en een muziekinstallatie. Desgewenst kunt u gebruikmaken van de uitgebreide muziekcollectie van het uitvaartcentrum. De familie heeft daarnaast de mogelijkheid om de overledene te verzorgen. In overleg kan er ook ritueel bewassen worden. Daar zijn speciale voorzieningen voor aanwezig.

Crematorium Steenbrugge, Diepenveen – Dit crematorium ligt in een landelijke omgeving, vlakbij Deventer. Het is vernieuwd in 2013 en heeft een grote aula, een kleine aula en twee restaurants. Alle technische hulpmiddelen voor het gebruik van beeld en muziek tijdens de uitvaart zijn voorhanden. De verzorging van de overledene kan eventueel samen met een verzorgingsteam plaatsvinden. De verzorgingsruimtes zijn ook geschikt voor rituele bewassing. Familieleden kunnen in besloten kring afscheid nemen in de familiekamer. Voor asbestemming zijn er bij Steenbrugge meerdere mogelijkheden, zoals het bijzetten in een urnentuin of urnenmuur of verstrooiing op het verstrooiveld.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Vraag vrijblijvend informatie aan