Rouwdrukwerk

Hier vindt u de opties voor ons rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk, een rouwkaart en een familiebericht

Rouwkaarten zijn een belangrijk onderdeel van het proces van rouwverwerking en het afscheid nemen van een geliefde. Het is de mogelijkheid om familie en vrienden op de hoogte te stellen van het overlijden en om steun te ontvangen tijdens deze moeilijke periode. 

De uitvaartverzorger helpt u, indien gewenst, bij het opstellen van de rouwkaart en een familiebericht. De uitvaartverzorger zal u de catalogus laten zien met onze collectie rouwbrieven, waar u uit kunt kiezen. Daarna komt de uitvaartverzorger ze bij u afleveren. Daarbij ontvangt u speciale rouwpostzegels en een rouwverzendset van PostNL, waar de rouwkaarten in verstuurd dienen te worden om ervoor te zorgen dat deze de volgende dag worden bezorgd (weekend/feestdagen uitgezonderd).

Er zijn verschillende soorten rouwkaarten beschikbaar, variërend van eenvoudige kaarten met alleen de essentiële informatie tot meer uitgebreide kaarten met persoonlijke boodschappen en foto’s van de overledene. Het kiezen van de juiste rouwkaart is afhankelijk van de voorkeuren van de overledene en de nabestaanden, evenals de aard van het overlijden en de gewenste toon van de kaart. 

Het versturen van rouwkaarten is een traditie die al vele jaren bestaat. Hoewel het tegenwoordig ook mogelijk is om via andere kanalen, zoals sociale media, mensen te informeren over het overlijden, blijven rouwkaarten een belangrijk middel om steun te ontvangen van vrienden en familie.

Kortom, rouwkaarten zijn een belangrijk onderdeel van het afscheid nemen van een geliefde. Door de juiste woorden en vormgeving te kiezen, kan er troost en steun geboden worden aan degenen die achterblijven.

Rouwarrangementen
Lees meer
Zorg voor de overledene
Lees meer
Na de uitvaart
Lees meer
Opbaring
Lees meer
Begraven of Cremeren
Lees meer
Uitvaartkisten
Lees meer
Rouwvervoer
Lees meer
Rouwdrukwerk
Lees meer
Previous
Next