Opbaring

Welke mogelijkheden zijn er?

Opbaring van een overledene is een belangrijk onderdeel van het verzorgen van een uitvaart en kan helpen bij het creëren van een laatste afscheid.

Veel mensen kiezen voor thuisopbaring, omdat er dan in huiselijke kring afscheid genomen kan worden. Ook zijn de kosten voor thuisopbaring meestal beduidend lager dan bij opbaring buitenshuis. Bij thuisopbaring kan worden gekozen voor opbaring op bed; de koelapparatuur wordt dan op het bed onder het lichaam geplaatst en vervolgens wordt het bed netjes opgemaakt.

Een tweede mogelijkheid voor thuisopbaring is opbaren in de kist; de overledene wordt dan in de kist gelegd en met koelapparatuur op een baar ergens in huis opgebaard, eventueel afgeschermd met kamerschermen.

Wanneer er geen mogelijkheid is voor thuisopbaring of u een prettiger gevoel heeft bij opbaring elders dan zijn er allerlei mogelijkheden; opbaring kan in een uitvaartcentrum, in een kerk, bijgebouw of in een dorpshuis. Uw uitvaartverzorger kan u helpen de locatie te vinden die bij u past. Wanneer u kiest voor opbaring in een uitvaartcentrum zijn er vaak 24-uurs kamers beschikbaar, waar u als nabestaanden een sleutel van krijgt. U kunt de overledene dan 24 uur per dag bezoeken.

Het opbaren van een dierbare kan een emotionele ervaring zijn, wij vinden het belangrijk om rekening te houden met wensen en behoeften van de nabestaanden gedurende dit proces. 

Rouwarrangementen
Lees meer
Zorg voor de overledene
Lees meer
Na de uitvaart
Lees meer
Opbaring
Lees meer
Begraven of Cremeren
Lees meer
Uitvaartkisten
Lees meer
Rouwvervoer
Lees meer
Rouwdrukwerk
Lees meer
Previous
Next