Kosten uitvaart

Altijd vooraf helderheid over financiën.

Wat kost een begrafenis of crematie? Het antwoord op deze vraag is voor veel mensen onbekend. Zeker als er plotseling een overlijden is, is het belangrijk dat u kunt rekenen op de beste dienstverlening, maar wel voor een eerlijke prijs. Hakkenberg Uitvaarzorg geeft nabestaanden graag vooraf inzicht in de kosten. Op verzoek stellen wij een overzicht op van uw wensen en de daarbij horende kosten. We geven u een zo compleet en duidelijk mogelijk overzicht. Onze ervaring is dat deze helderheid ongemakkelijke vragen voorkomt. Door ervaring en professionaliteit houden we de kosten beperkt en onderscheiden we ons hierin. Omdat wij zelf over alle benodigdheden beschikken voor het verzorgen van een complete uitvaart en geen gebruik hoeven te maken van diensten van derden kunnen wij efficiënt en kostenbewust werken

Uw uitvaart vergoed door uw uitvaartverzekering

Mensen die een uitvaartverzekering hebben afgesloten kunnen meestal gewoon kiezen voor de uitvaartverzorger / begrafenisondernemer die het beste bij hen past; na een overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd, dat kan worden gebruikt voor de verzorging van de uitvaart. De uitvaartverzorger die u de opdracht heeft gegeven kan dit met de verzekering afhandelen. Het kan ook zijn dat er een natura-polis is; dat houdt in dat u datgene vergoed krijgt waarvoor u bent verzekerd. Dat is dan een pakket met de standaard zaken, zoals rouwvervoer, een kist en kaarten. Verzekerden kunnen dus de uitvaartverzorger bellen die ze kennen uit het dorp, een persoon waar ze goede ervaringen mee hebben of die werd aanbevolen door een familielid. Dat voorkomt dat er via de verzekeraar een uitvaartverzorger komt waarmee de klik ontbreekt en/of die niet uit de regio komt en niet op de hoogte is van de plaatselijke gebruiken. Op uw polis kunt u in de voorwaarden lezen hoe u verzekerd bent. Meestal staat op uw polis dat u eerst de verzekeraar moet bellen, maar dat kan uw uitvaartverzorger gerust voor u doen zodra deze bij u is. Hij / zij kan u uitleg geven over de mogelijkheden en de financiële gevolgen van uw keuzes en zal het ook eerlijk aangeven wanneer u toch beter voor een ander kunt kiezen.

Begrafenisvereniging – voordelen lidmaatschap

Wanneer u lid bent van een begrafenisvereniging zijn er vaak voordeelregelingen waar u gebruik van kunt maken; zo krijgt u vaak korting op het rouwvervoer, de kist en de kaarten en soms krijgt u ook een bedrag als korting uitgekeerd. Wanneer u ervoor kiest de uitvaart niet door de uitvaartverzorger van de begrafenisvereniging te laten verzorgen, bepaalt het bestuur van die vereniging of u alsnog een uitkering krijgt voor uw lidmaatschap en zoja, hoe hoog deze uitkering is. De regels hiervoor lopen per begrafenisvereniging behoorlijk uiteen. Het is daarom goed om u hier van tevoren al in te verdiepen.

Offerte aanvragen

U wilt de kosten van een uitvaart graag inzichtelijk hebben? Vul onderstaand formulier in en wij doen u een passend voorstel op basis van uw wensen.

Wij werken met een klein, professioneel en betrokken team, waarmee wij naar ieder budget een uitvaart kunnen verzorgen. Uw begrafenis of uitvaart perfect geregeld.